Algemene vragen
Medische vragen

Voor medisch inhoudelijke vragen kunt u ook mailen naar het volgende adres:

medinfo.nl@boehringer-ingelheim.com

Behandeling van COPD met medicijnen

Behandeling van COPD met medicijnen

Medicijnen bij COPD zijn gericht op het verminderen van klachten met als doel méér lucht en minder hoesten, het zijn bijna altijd medicijnen die u kun inhaleren. Inademen van het medicijn is de kortste weg naar waar deze zijn werk moet doen: in uw longen. En het maakt de kans kleiner dat er elders in het lichaam bijwerkingen optreden.

Omdat u bij COPD vaak last hebt van benauwdheid is een luchtwegverwijdend medicijn noodzakelijk. Dit zorgt ervoor dat uw luchtwegen zich ontspannen, waardoor u meer lucht krijgt.

Wanneer u deze medicijnen inhaleert, komen ze rechtstreeks in de longen. Er zijn kortwerkende en langwerkende luchtwegverwijders. De kortwerkende gebruikt u op momenten dat u extra benauwd bent. De langwerkende gebruikt u dagelijks en kunt u zien als een constant steuntje in de rug: doordat ze uw luchtwegen open houden, ademt u gemakkelijker uit. Dat betekent minder last van benauwdheid, waardoor u weer langer beweging of sport kunt volhouden. En dat is belangrijk, want hoe beter uw lichamelijke conditie, hoe minder last u heeft van COPD.

Als u veel last hebt van verergeringen van de klachten en/of uw longfunctie erg slecht is, zult u waarschijnlijk ook ontstekingsremmers krijgen. Deze ontstekingsremmers worden voorgeschreven als u meer dan 2 longaanvallen per jaar heeft en kunnen de kans op longaanvallen verminderen.

Download de brochure Wat is COPD

Grootte: 2,83 mb

Download PDF

Doe de COPD risicotest van het Longfonds!

  • Ruim 80% van de COPD-patiënten heeft gerookt.
  • Langdurig contact met stoffige lucht.
Doe de test

Download de brochure Leven met COPD

Grootte: 8,07 mb

Download PDF