Algemene vragen
Medische vragen

Voor medisch inhoudelijke vragen kunt u ook mailen naar het volgende adres:

medinfo.nl@boehringer-ingelheim.com

Patiënt ervaringen

Longfibrose is aan de buitenkant voor familie, vrienden en collega’s niet direct te zien, maar de beperkingen zijn er wel. Lees en leer hier meer over de ervaringen van andere longfibrose patienten. Hoe om te gaan met longfibrose en wat is het belang van familie en vrienden?  

Longfibrose 


Monique van Bekkum

“Ik schrik er soms van hoe direct je moet zijn om mensen te laten beseffen hoe ernstig deze aandoening is" - Monique vraagt op een krachtige en kwetsbare manier meer aandacht voor haar zeldzame aandoening longfibrose. Dit is hard nodig om vroegdiagnostiek te bevorderen, in het filmpje legt Monique uit waarom dit zo is. Longfibrose is een zeer ernstige en in sommige gevallen dodelijke aandoening, waarbij verdikking, verstijving en verlittekening optreedt van het longweefsel. Hierdoor worden patienten kortademig en ervaren ze vermoeidheid. 

Pascal


Blog Pascal van Eek – de Soet: 'De Rollercoaster Sclerodermie

“De Rollercoaster is nu echt begonnen” – Pascal deelt haar ervaringen sinds ze de diagnose sclerodermie met orgaanbetrokkenheid gekregen heeft. Door middel van deze blog houdt ze niet alleen haar vrienden en familie op de hoogte, maar wil ze ook lotgenoten helpen met het omgaan met deze zeldzame en ongeneeslijke ziekte. 

Familiaire longfibrose 

Luister in deze podcast naar het gesprek tussen Prof. Jan C. Grutters en Johan van Looijen, zelf patiënt met familiaire longfibrose. 

Afbeelding_podcast_familiare longfibrose   

Inzicht in IPF

Grootte: 5,69 mb

In dit boekje wordt beschreven wat er gebeurt als u aan idiopathische pulmonale fibrose (IPF) lijdt en wat er tot nu toe bekend is over deze ziekte.

Download PDF

Inzicht in longfibrose

Grootte: 654,56 kb

In dit boekje vindt u uitgebreide informatie over de aandoening "longfibrose"

Download PDF

Inzicht in longbetrokkenheid bij sclerodermie

Grootte: 3,01 mb

In dit boekje wordt beschreven wat er gebeurt als u als sclerodermie-patiënt lijdt aan een interstitiële longaandoening.

Download PDF