Algemene vragen
Medische vragen

Voor medisch inhoudelijke vragen kunt u ook mailen naar het volgende adres:

medinfo.nl@boehringer-ingelheim.com

Studies

Op dit moment wordt er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de oorzaken en verbetering van de behandeling van longfibrose. Het uiteindelijke doel van deze onderzoeken is om de overlevingskansen, overlevingsduur of de kwaliteit van leven voor patiënten met longfibrose te verbeteren. In veel gevallen zijn dit internationale onderzoeken.

Studies

Voordat een arts een nieuw medicijn kan voorschrijven, moet het nieuwe middel bewezen effectief en veilig zijn. Daarvoor wordt het medicijn vaak eerst vergeleken met de standaardbehandeling. Sommige van deze onderzoeken zijn nog in een vroege fase (focus op veiligheid), andere in een verder gevorderde fase (focus op effectiviteit).  

Voor onderzoek is samenwerking nodig tussen verschillende centra, maar vooral ook met patiënten. Zonder uw deelname aan studies (of zogenaamde trials) is er geen vooruitgang mogelijk in onderzoek naar nieuwe behandelmogelijkheden voor longfibrose. 

Inzicht in IPF

Grootte: 5,69 mb

In dit boekje wordt beschreven wat er gebeurt als u aan idiopathische pulmonale fibrose (IPF) lijdt en wat er tot nu toe bekend is over deze ziekte.

Download PDF

Inzicht in longfibrose

Grootte: 654,56 kb

In dit boekje vindt u uitgebreide informatie over de aandoening "longfibrose"

Download PDF

Inzicht in longbetrokkenheid bij sclerodermie

Grootte: 3,01 mb

In dit boekje wordt beschreven wat er gebeurt als u als sclerodermie-patiënt lijdt aan een interstitiële longaandoening.

Download PDF