Algemene vragen
Medische vragen

Voor medisch inhoudelijke vragen kunt u ook mailen naar het volgende adres:

medinfo.nl@boehringer-ingelheim.com

Het leven met COPD

Het leven met COPD

Stap voor stap je COPD klachten verminderen

Uw longen genezen helaas niet meer. Als u nog rookt, is stoppen met roken het eerste en belangrijkste wat u (eventueel met hulp) kunt doen. Daarnaast kunt u door meer te bewegen stap voor stap uw conditie opbouwen. Ook krijgt u meestal medicijnen voorgeschreven. Deze drie dingen zorgen ervoor dat de benauwdheid kan gaan afnemen, uw klachten stabiliseren en u zo weer meer kunt doen dan u gewend was. Met een goede behandeling, het leren omgaan met COPD en een eigen positieve inzet kunt u uw kwaliteit van leven dus echt verbeteren.

Welke behandeling voor u het beste is hangt af van de ernst van uw aandoening. Uw arts bepaalt samen met u de behandeling en/of het bewegingsprogramma dat het beste bij u past.

Ook zal u van uw arts elk jaar een oproep krijgen voor de griepprik en voor een COVID vaccinatie. Deze zijn belangrijk om de kans op complicaties, die COPD erger maken, te verminderen.

Aan het verbeteren van uw uithoudingsvermogen kan op een aantal manieren iets worden gedaan: door te stoppen met roken, door trouw uw medicijnen te inhaleren en door meer te bewegen. Ga wandelen, fietsen of bijvoorbeeld zwemmen. 

Download de brochure Wat is COPD

Grootte: 2,83 mb

Download PDF

Doe de COPD risicotest van het Longfonds!

  • Ruim 80% van de COPD-patiënten heeft gerookt.
  • Langdurig contact met stoffige lucht.
Doe de test

Download de brochure Leven met COPD

Grootte: 8,07 mb

Download PDF